Nieuws

Updates

Lees hieronder onze laatste artikelen en reacties. GroenLinks Krimpen zet zich in voor een gifvrij Krimpen aan den IJssel

Reactie Gemeente op Artikel Het Kontakt

Onlangs publiceerden wij op deze site over een stortplaats van verdacht puin in het EZH-bos. Naar aanleiding daarvan verscheen in Het Kontakt (Editie Krimpenerwaard West) op 6 oktober een artikel. Onderaan dat artikel staat de volgende reactie van de gemeente: Een woordvoerder van de gemeente Krimpen aan den IJssel bevestigt dat het terrein een voormaligeMeer lezen over “Reactie Gemeente op Artikel Het Kontakt”

Puin EMK-Gifterrein in Krimpens Bos?

Bij ons onderzoek naar de vele kanten van het EMK-gifschandaal vroegen we ons af waar destijds na de ontmanteling van de gebouwen en bovengrondse tanks alles gebleven is. We weten al dat er veel simpelweg ondergschoffeld is en nu dus alsnog opgegraven moet worden. Waar is echter de rest gebleven? Lees dit volledige bericht en bekijk ons filmpje.

Wethouder kan leven met kleiner gifterrein

Wethouder Tempel (CDA) geeft in een artikel in Het Kontakt aan er nog steeds vanuit te gaan dat het EMK-gifterrein in Krimpen aan den IJssel ondanks de huidige stagnatie gewoon gereinigd zal worden. Tegelijkertijd zegt hij ook “te kunnen leven met een gedeeltelijke sanering” als volledige reiniging te duur zou blijken. Deze optie is voorMeer lezen over “Wethouder kan leven met kleiner gifterrein”

Weer onderzoek op EMK-terrein

Een wakkere reporter stuurde ons deze foto’s en vroeg zich af of er nu ook nog naar explosieven gespeurd werd. Dat zal vast niet, maar vandaag is er weer urenlang onderzoek gedaan op de gifbelt.

Wouter op de LOK over Gifbelt

Zaterdag 29 augustus om circa 11:30 u is Wouter van Blanken namens GroenLinks te horen bij het programma Kijk op Krimpen op de Lokale Omroep Krimpen. Hij zal meer vertellen over hoe wij tegen het saneringsdebacle aankijken, maar vooral ook over hoe GroenLinks Krimpen aan den IJssel zich samen met onze Staten- en Tweede KamerfractiesMeer lezen over “Wouter op de LOK over Gifbelt”

“Dit probleem gaat over de gemeentegrenzen heen”

In Het Kontakt van 25 augustus: GroenLinks Zuid-Holland maakt zich zorgen over de stagnatie van de sanering van het EMK-terrein. De fractie heeft hierover vragen ingediend bij Provinciale Staten. Lees het hele artikel hier.

Gifterrein baart GroenLinks-statenlid grote zorgen

Op 6 augustus bezocht GroenLinks statenlid Robert Klumpes het EMK-terrein in Krimpen aan den IJssel: “Ik ben verbijsterd, dat het terrein er al 40 jaar zo bijligt. Dat er ondanks jaren van onderzoek nog steeds nieuwe feiten naar boven komen, die de sanering doen opschorten. Dit terrein vormt een litteken in de verder zo mooieMeer lezen over “Gifterrein baart GroenLinks-statenlid grote zorgen”

Documentaire “Beerput Nederland”

Via “Docu” bovenin kun je naar de in 2017 uitgezonden documentaire “Beerput Nederland”. Ook het EMK-terrein in de jaren 80 wordt getoond. De volledige documentaire is via deze link te bekijken.

Welkom

Welkom op deze site over het gifschandaal in Krimpen aan den IJssel. Hier zullen we je meer proberen te vertellen over een halve eeuw bestuurlijk falen.


Updates via WordPress

De laatste updates meteen in je mailbox.

%d bloggers liken dit: