Nieuws

Updates

Lees hieronder onze laatste artikelen en reacties. GroenLinks Krimpen zet zich in voor een gifvrij Krimpen aan den IJssel

Opnieuw Kamervragen over EMK-Gifterrein

GroenLinks stelt opnieuw vragen aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven-van der Meer (Infrastructuur en Waterstaat) over het EMK-gifterrein in Krimpen aan den IJssel. Kamerlid Suzanne Kröger vraagt niet alleen om specifiekere informatie over de stagnatie in de hersanering en de daarmee gemoeide kosten, maar wil ook garanties dat de huidige situatie veilig is. Voorgeschiedenis gifterreinNa hetMeer lezen over “Opnieuw Kamervragen over EMK-Gifterrein”

Presentatie Wouter & Arjan voor virtuele sessie Gemeente

Woensdag 16 december wordt er een virtuele informatieavond over het EMK-gifterrein in Krimpen aan den IJssel georganiseerd. In de eerste plaats om de gemeenteraad op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen, maar iedereen kan meekijken! Wouter van Blanken en Arjan de Bruin zijn uitgenodigd om hier meer te komen vertellen over hun onderzoekMeer lezen over “Presentatie Wouter & Arjan voor virtuele sessie Gemeente”

Foto’s Sanering 1988

Vandaag publiceren we een groot aantal foto’s van de sanering van het EMK-gifterrein in 1988. Je kunt zien hoe het in 1980 was achtergelaten en hoe de resten onder een dikke laag zand verdwijnen. Precies dingen die nu in 2020 opgegraven moeten worden. Bekijk alle foto’s hier. Bekijk hier het complete album.

Ministerie vindt hersanering te duur

De antwoorden op door GroenLinks ingediende kamervragen zullen Krimpen aan den IJssel weinig hoop geven op een oplossing van het grote gifprobleem in die gemeente. Staatssecretaris S. van Veldhoven-van der Meer (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft: “De extra kosten staan daarbij niet meer in verhouding tot de maatschappelijke opbrengsten.” De gemeente betaalde al bijna drie miljoenMeer lezen over “Ministerie vindt hersanering te duur”

Reactie Gemeente op Artikel Het Kontakt

Onlangs publiceerden wij op deze site over een stortplaats van verdacht puin in het EZH-bos. Naar aanleiding daarvan verscheen in Het Kontakt (Editie Krimpenerwaard West) op 6 oktober een artikel. Onderaan dat artikel staat de volgende reactie van de gemeente: Een woordvoerder van de gemeente Krimpen aan den IJssel bevestigt dat het terrein een voormaligeMeer lezen over “Reactie Gemeente op Artikel Het Kontakt”

Puin EMK-Gifterrein in Krimpens Bos?

Bij ons onderzoek naar de vele kanten van het EMK-gifschandaal vroegen we ons af waar destijds na de ontmanteling van de gebouwen en bovengrondse tanks alles gebleven is. We weten al dat er veel simpelweg ondergschoffeld is en nu dus alsnog opgegraven moet worden. Waar is echter de rest gebleven? Lees dit volledige bericht en bekijk ons filmpje.

Wethouder kan leven met kleiner gifterrein

Wethouder Tempel (CDA) geeft in een artikel in Het Kontakt aan er nog steeds vanuit te gaan dat het EMK-gifterrein in Krimpen aan den IJssel ondanks de huidige stagnatie gewoon gereinigd zal worden. Tegelijkertijd zegt hij ook “te kunnen leven met een gedeeltelijke sanering” als volledige reiniging te duur zou blijken. Deze optie is voorMeer lezen over “Wethouder kan leven met kleiner gifterrein”

Wouter op de LOK over Gifbelt

Zaterdag 29 augustus om circa 11:30 u is Wouter van Blanken namens GroenLinks te horen bij het programma Kijk op Krimpen op de Lokale Omroep Krimpen. Hij zal meer vertellen over hoe wij tegen het saneringsdebacle aankijken, maar vooral ook over hoe GroenLinks Krimpen aan den IJssel zich samen met onze Staten- en Tweede KamerfractiesMeer lezen over “Wouter op de LOK over Gifbelt”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Updates via WordPress

De laatste updates meteen in je mailbox.

%d bloggers liken dit: