Tweede Kamer vraagt duidelijkheid over EMK-gifterrein

Een vandaag door GroenLinks ingediende motie over het EMK-terrein heeft in de Tweede Kamer brede steun gekregen en is aangenomen. Nu de hersanering van deze gifbelt van bijna 6 hectare in Krimpen aan den IJssel al geruime tijd stilligt, wil de kamer geïnformeerd worden over de plannen, kosten en risico’s.

Kamerlid Suzanne Kröger: “GroenLinks wil duidelijkheid over de toekomst van het EMK-gifterrein. Het kost de maatschappij sinds de jaren tachtig al miljoenen om dit terrein te isoleren. Er wordt al tijden gesproken over de hersanering, maar er is nog geen kubieke meter grond gereinigd. Het is voor mens, dier en milieu belangrijk dat dit stuk grond zo schoon mogelijk wordt opgeleverd.”

Krimpenaren Wouter van Blanken en Arjan de Bruin werken intensief samen met hun kamerfractie en zijn blij met de aangenomen motie: “De hele heroriëntatie sinds vorig jaar zomer onttrekt zich tot dusver aan democratische controle en inspraak. Eind maart wordt er weer ergens in een achterkamertje onderhandeld over met hoeveel gif Krimpen mag blijven zitten, omdat een optimale reiniging blijkbaar te duur wordt bevonden. Wij vinden dat we daar als maatschappij en volksvertegenwoordigers ook wel iets over te zeggen moeten hebben. Daar is een meerderheid in de Tweede Kamer het blijkbaar mee eens.”

Eén opmerking over 'Tweede Kamer vraagt duidelijkheid over EMK-gifterrein'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: