Brandbrief Omwonenden EMK-gifterrein

De Stichting Belangen EMK IJsselwijk heeft een brandbrief naar de Krimpense gemeenteraad gestuurd. Deze inwoners maken zich grote zorgen over hun gezondheid en de halfbakken saneringsvariant die nu de voorkeur lijkt te hebben.

Zij schrijven onder meer: “Je hoeft geen chemie te hebben gestudeerd om te beseffen dat het gif, dat hier in grote hoeveelheden in de grond zit, grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt voor de omwonenden. Zo is benzeen een stof, die bewezen kankerverwekkend is voor mensen. Sinds een eerste versie van het raamsaneringsplan is gepubliceerd en de gemeente een informatieavond heeft georganiseerd (2015) zijn wij als bewoners actief met de gemeente in gesprek om onze zorgen kenbaar te maken, om gehoord te worden en om te zorgen voor een veilige, duurzame sanering. Deze gifbelt bevindt zich namelijk op zeer korte afstand van onze woningen, aan de andere kant van Sliksloot. Als stoffen of gassen van het EMK-terrein vrijkomen, dan is het verspreidingsgebied van de stank en kankerverwekkende stoffen vele malen groter en bestrijkt niet alleen onze directe woonomgeving, maar grote delen van Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Wij vinden dat de nadruk bij alle maatregelen zou moeten liggen op onze gezondheid en een veilige en duurzame oplossing.”

GroenLinks deelt deze zorgen en zet zich al geruime tijd in voor een oplossing waarin er niet alleen een kille kosten-baten-analyse gemaakt wordt. Wij strijden tegen de bestuurlijke bluf waarmee onderbouwde bezwaren weggewuifd worden. Binnenkort meer. Blijf op de hoogte en meld je aan voor updates.

De gehele brief van de bewoners is hieronder te downloaden.

2 gedachten over “Brandbrief Omwonenden EMK-gifterrein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: