Halfbakken Oplossing EMK-Gifterrein nu in Kamerbrief

Middels een vrijwel door de gehele kamer aangenomen motie van GroenLinks heeft de Tweede Kamer aangegeven geïnformeerd te willen worden over de verschillende saneringsvarianten. Het was al duidelijk dat de “ambtelijke voorkeursvariant” een wel erg uitgeklede aanpak zou zijn. Vandaag is er een brief naar de kamer gestuurd. Deze is hier te downloaden.

Ondanks onze inzet en de protesten van ook de omwonenden blijkt men vooralsnog ijzerenheinig de magere optie door te willen drukken. Daarbij blijft er erg veel gif achter, is een groot deel van het terrein niet voor bedrijven te gebruiken en wordt de damwand niet vervangen. Opnieuw wordt de indruk gewekt alsof dit alles in goede afstemming met de omwonenden gedaan is.

GroenLinks blijft strijden tegen deze halfbakken oplossing en we hopen dat de Tweede Kamer eindelijk enige inspraak krijgt in dit proces.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: