Binnenkort Publicatie Interne Notulen EMK-overleggen

GroenLinks heeft het afgelopen jaar de hand weten te leggen op de notulen van velerlei overleggen over het EMK-gifterrein. De nieuwste aanwinsten zijn die van de Stuurgroep Stormpolderdijk en die van de Klankbordgroep.

We zijn het zat, dat er in achterkamers besloten wordt wat de buitenwereld wel en niet mag horen over zo’n ingrijpend project. Dat er door bestuurders vaak maar wat gebluft wordt over toezicht. Als je dan in de notulen van 28 april leest, dat bepaalde groepen anders worden geïnformeerd dan de Tweede Kamer, is het wel duidelijk hoe er gewerkt wordt.

Eveneens wordt uit de notulen duidelijk, dat er nooit serieus onderzoek is gedaan naar (eventuele) lekkage van gif door de huidige damwand. Alle onderzoeken zijn toch vooral gericht geweest op de stabiliteit van de damwandconstructie en dat is toch echt heel iets anders.

Reactie van één ondernemer op 8 maart 2021 wordt in de notulen als volgt samengevat: Vanuit ondernemers prettig om te zien, veel interesse voor kavels. Het slechte gevoel over de damwand is weg. Content met wat ik zie.

In de communicatie naar de buitenwereld zou dat dan moeten worden: Ondernemers [let wel ineens meervoud, red.] porsitief over concrete perspectief dat nu geboden wordt. Niemand vindt dat damwand vernieuwd moet worden.

Als we even tijd hebben, dan zullen we de bergen papier inscannen en publiceren. Wordt dus vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: