Tweede Kamer: “Geen besluit EMK-sanering in juni”

Op verzoek van GroenLinks is in de Tweede Kamer de recente Kamerbrief over het EMK-gifterrein geagendeerd voor het commissiedebat Externe Veiligheid op 1 juli 2021. Het aanvullende verzoek aan het Kabinet om definitieve besluitvorming omtrent de sanering uit te stellen tot na dat debat, kon vandaag eveneens rekenen op voldoende steun. Dit betekent dat de Kamer zich toch ook over de sanerinsgplannen kan uitspreken. Inmiddels zijn er de nodige vragen gerezen over de informatie die de staatssecretaris in haar Kamerbrief gaf. In juni zal er ook in Provinciale Staten over het saneringsfiasco gesproken worden.

Onlangs werd bekend, dat de betrokken omwonenden fel tegen de voorgenomen afgeslankte sanering zijn: “Bewoners zien het nu voorgestelde saneringsplan, ook wel ambtelijk voorkeursplan genoemd, absoluut niet overeenkomen met het oorspronkelijke raamsaneringsplan (C14016, d.d. 22 januari 2016). Deze variant geeft meer prioriteit aan de toekomstige inrichting en minder aan de sanering. Bewoners zien dit plan als een poging om het project financieel rond te krijgen, en niet als een poging het EMK-terrein te saneren en goed achter te laten voor toekomstige generaties.”

GroenLinks blijft zich ook om deze zorgen inzetten voor een optimale sanering, waarbij besluiten daarover op democratische wijze en op basis van volledige informatie genomen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: