Opnieuw Dwangsom voor Ministerie

Opnieuw dwangsom voor Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Dwangsom tot 15.000 euro voor Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijft de openbaarmaking van documenten over het EMK-gifterrein verder dwarsbomen. Bij een Wob-verzoek dat in augustus 2021 ingediend werd, houdt IenW zich opnieuw niet aan de Wet openbaarheid van bestuur. De bestuursrechter in Den Haag heeft daarom ook nu weer een forse dwangsom opgelegd. Deze kan oplopen tot 15.000 euro. Het ministerie heeft nog tot eind eind deze maand om eindelijk over de brug te komen.

Ook in oktober werd er al een dwangsom opgelegd. Pas toen hierover in het Algemeen Dagblad gepubliceerd werd, kwam er een klein beetje beweging in een zaak die al een jaar liep. Er werd toen slechts een fractie van het gevraagde vrijgegeven. Om de rest niet openbaar te hoeven maken, beriep men zich op een doorzichtige smoes. Tegen deze beslissing loopt inmiddels een bezwaarprocedure.

Al anderhalf jaar probeert Arjan de Bruin (inmiddels duo-lijsttrekker voor GroenLinks) documenten over de hersanering van het EMK-gifterrein in handen te krijgen. Een dossier waarin GroenLinks eerder al aan wist te tonen, dat bestuurders bluften, plannen niet deugden en het toezicht op het gifterrein ernstig terkort schoot.

GroenLinks blijft zich inzetten voor een veilige en duurzame oplossing voor het terrein in de Krimpense Stormpolder.

Eén opmerking over 'Opnieuw Dwangsom voor Ministerie'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: