Omwonenden: “Uiterste Grenzen Toelaatbaarheid worden opgezocht”

Recente graafwerkzaamheden op EMK-terrein. De bergen op de achtergrond zijn opgegraven materialen.

Na uitstel op uitstel was er op 9 februari eindelijk weer een overleg van de Klankbordgroep. Hierin zijn onder meer de gemeente, provincie, het Rijk en ook omwonenden vertegenwoordigd. De vertraging was ontstaan door het uitblijven van het zoveelste rapport over de damwanden. Dat was er echter nog steeds niet wat de bespreking volgens de betrokken omwonenden “niet erg zinvol” maakte.

Er werden kritische vragen gesteld over de recente werkzaamheden op het gifterrein. Van overheidszijde werd er zeer gepikeerd gereageerd toen die “gerommel” genoemd werden. In een nieuwsbrief beschrijven de omwonenden dat er in hun beleving een mistgordijn werd opgetrokken. Zij zijn ervan overtuigd, dat de uiterste grenzen van wat toelaatbaar is, worden opgezocht. Net als GroenLinks vinden zij de hele gang van zaken weinig vertrouwenwekkend.

Lees hier wat GroenLinks over het EMK-gifterrein in het verkiezingsprogramma heeft staan. Samen met de omwonenden strijden wij voor een veilige en duurzame oplossing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: